Könyvtár

A könyvtárban gyűjtöttük össze mindazokat az információkat a termékeinkről, amelyek az eredményes munkához szükségesek. Akkor lesz sikeres a kerámia elkészítése, ha a készítendő tárgyat a tárgynak megfelelő anyagból formázzuk, mert az anyag „emlékezik” a formázásra, és akkor lesz hibátlan a kiégetett máz, ha egymáshoz illeszkedő masszát és mázat választunk a szükséges hőfokon kiégetve, mert a massza és a máz „kommunikál” egymással.

Technikai adatlapok (TDS)

Ebben a fejezetben megtalálhatók a termékek legfontosabb kémiai, fizikai és hőtani paraméterei. Nagyon fontos az anyagok kiválasztásakor, hogy a megadott paramétereik illeszkedjenek egymáshoz. A felhasználás sokfélesége miatt új anyag esetén feltétlenül szükséges teszteket végezni az adott körülmények között, a saját próbákat a műszaki adatlapok ajánlásai nem helyettesíthetik.

Biztonsági adatlapok (SDS)

A Biztonsági adatlapok a termékek biztonságos használatához nyújtanak segítséget. Olvassa el az adatlapot, mielőtt használni kezdi az anyagot! Mivel a Biztonsági adatlap az alapanyag felhasználására vonatkozik, a kész kerámiatermék tulajdonságaival nincs összefüggésben, annak tulajdonságaira a Biztonsági adatlapból nem lehet következtetni.

Műszaki információk

A fejezetben található információk többsége szakirodalmi leírások fordítása, vagy az Interkerám Kft.-nél felhalmozott tapasztalatok összefoglalása. Célja az ismeretek bővítése, de közvetlen gyakorlati tippek, ötletek is megtalálhatók a cikkekben.

Partnereink:
Nabertherm
Younexa
Goerg & Schneider
Imerys
Mondré & Manz
Formula
Vibrantz
Terracolor
Zschimmer & Schwarz
SAMMI
Pöhlmann
Carl Jäger