Termékek

Örülünk, hogy az Interkerám Kft. Kolibri folyékony festékét választotta. Ez a kerámiafesték károsanyagmentes vízbázisú termék. Speciális összetételének köszönhetően felhasználásra kész és azonnal használható kerámiák mázazására, mázfeletti és mázalatti festésre. A festék száradást követően a kerámia tárgyat 980-1050°C hőmérsékleten ki kell égetni. A különböző színek egymással keverhetők, de próbaégetés mindenképp ajánlott. A felhordást végezhetjük ecsettel, szivaccsal vagy hengerrel (a feladat függvényében), valamint a szükséges hígítást követően fújással.

Mázazáskor:

Minden esetben portalanítsa és tisztítsa meg a mázazni kívánt kerámiát. Az edény tartalmát előzetesen alaposan keverje fel. Ezt követően egyenletesen puha ecsettel vigye fel a kívánt színt a felültre. Amennyiben nem egyenletes a rétegvastagság, akkor az égetést követően csíkos és/vagy foltos felületet kaphat. Hígítani nem szükséges a festéket mivel az optimális sűrűségűre van beállítva. Ez alól kivétel lehet, ha szórással viszi fel, ekkor a gyári adalék hozzáadásával állítsa be a kívánt sűrűséget. Lehetséges, hogy a megfelelő telítettség eléréséhez több rétegben kell felvinni a festéket. Ez esetben ügyeljen arra, hogy a műveltek között kellő időben, cseppmentesen vigye fel az újabb réteget. A száradás után – amikor enyhe tapintásunkra már nem színeződik meg az ujjunk – az előírt hőfokon égessük be a mázat. Fontos, hogy a kerámiatárgy a kemencében mindenhol egyenletesen kapja meg a szükséges hőfokot. Sikeres felhordás és égetés esetén egyenletesen telített magasfényű mázfelületet kap.

Mázalatti festéskor:

Hasonlóképpen, mint a mázazásnál, ez esetben is fontos a felület előzetes tisztítása. A felhordás puha ecsettel történjen. A száradást követően kell szórással – esetleg mártással – felvinni a kerámiára átlátszó mázat, majd az égetés következik a máznak megfelelő hőmérsékleten. ( lásd máz adatlapja ) Amennyiben nem az általunk ajánlott Ferro transzparens mázakat használja – amellyel egyenletes és víztiszta felületet kap elengedhetetlen az előzetesen próba égetése.

Mázfeletti festéskor:

Ez esetben is fontos a kerámiatárgy por és zsírtalanítása, hogy a festék jól tapadhasson a mázas felületre. A száradást követően következhet az égetés a megadott hőmérsékleten.

Egyéb tudnivalók:

  • Felhasználás előtt célszerű felkeverni. Az ecsetek, szerszámok vízzel tisztíthatók.
  • Anyagszükséglet: kiadós, felhasználási módtól függ
  • Tárolása: + 5 és + 40 ̊C közötti hőmérsékleten.
  • Kiszerelési egység: 750 / 250 gramm
  • Tűzveszélyesség: nem tűzveszélyes
  • Szavatossági idő: a gyártás időpontjától 24 hó

A Kolibri festék nem ártalmas egészségre. Mérgező anyagokat nem tartalmaz, nem gyúlékony. Amennyiben a festék esetleges belekerül a szembe bő folyóvízzel öblítse ki. A máz adatlapja letölthető az Interkerám honlapjáról.