Termékek

Szabadon letölthető vagy online 3D tervező programok

Google SketchUp

Ez a Google szoftver szabadon letölthető. Szórakoztató és köztudottan könnyű használni. A modell felépítéséhez a SketchUp-ban rajzolni kell éleket és felületeket néhány egyszerű eszköz segítségével, aminek a használatát gyorsan meg lehet tanulni. A push & pull eszközzel ki lehet tolni a sík felületet 3D dimenzióba. Továbbá együtt dolgozik a Google Earth szoftverrel,  úgy hogy közvetlenül importálni lehet a méretarányos légi felvételt a Google Earth-ről vagy a SketchUp használatával fel lehet építeni olyan modellt, ami a Google Earth-ön látható.

OpenSCAD

Az OpenSCAD egy olyan szoftver, amit  szilárd tárgyak 3D CAD tervezésére használnak. Ingyenes szoftver, ami futtatható Linux/UNIX, MS Windows,
ac OS X operációs rendszereken. Nem a 3D modellezés művészeti szempontjaira fókuszál, hanem a  CAD  felhasználásra.

Tinkercad

A Tinkercad egy új és gyorsabb út a 3D nyomtatón történő tervezéshez. Csak három alap eszközzel széles választékát lehet alkotni  különböző használható dolgoknak. Elég a terved letölteni STL file-ként, és indítani lehet a 3D nyomtatót.

Blender

A Blender egy ingyenes, nyílt forráskódú 3D tervező készletet. Alkalmazható valamennyi főbb operációs rendszerben, ami a GNU General Public Licence alá esik. A Blender egy házon belüli felhasználásra lett kifejlesztve a holland NeoGeo animációs stúdiónál és a Not a Number Technologies (NaN) intézetnél. Ez egy nagy teljesítményű program , ami olyan tulajdonságokat tartalmaz, ami a csúcs 3D szoftverekre jellemző.

FreeCad

FreeCad nyílt forráskódú, ingyenes 3D CAD modellező szoftver. Gépipari tervezésre készült, de azóta sok területen használják kezdő mérnökök, diákok. Számos oktató videó segít a program működésének elsajátításában.

Fusion 360

Professzionális 3D tervező rendszer alapjai segítségével tudunk önállóan modellezni.

Szeletelő programok (slicer) ingyen

Cura

Nyílt forráskódú ingyenes program, mely az Ultimaker 3D nyomtató gyártó cég fejlesztett ki. Ennek ellenére a legtöbb asztali nyomtatóval kompatibilis vagy azzá tehető. Gazdag leírás a programról a linken található pdf-ben.

PrusaSlicer

Szeletelő program nem csak Prusa gépekhez.

ideaMaker

Szeletelő program nem csak Raise gépekhez.

Letölthető 3D modellek gyűjtő oldalai

Thingiverse
CGTrader
MyMiniFactory
Cults
Pinshape
TurboSquid
YouMagine
3DExport
XYZprinting 3D Gallery
NIH 3D Print Exchange
Free3D
Threeding
GrabCAD Library
Redpah
3DShook
Zortrax Library
Repables
3Dagogo
Libre3D
The Forge
Fab365
NASA
STLHive
Instructables
Dremel Lesson Plans
Polar Cloud
3DKitBash
Rinkak
Shapetizer
Yeggi
STLFinder