A Magyar Kerámiaszövetség – amely hazai, tűzálló a műszaki és finomkerámia ipar érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezete – fontos feladatának tekinti, hogy lehetőségein keresztül segítse és támogassa a hazai kerámiaipar fejlődését. 

A kerámiaipar – hasonlóan más iparágakhoz – az elkövetkező időszakban jelentős kihívásokkal nézz szemben: csökkentek a rendelkezésre álló erőforrások mind a nyersanyagok, mind a humán szféra területén; megváltoztak a fogyasztói szokások, megrendelői elvárások; átalakultak és tovább globalizálódtak a piacok.

A küszöbön álló 4.0 ipari forradalom nemcsak a nagyvállalatoknál, hanem a KKV szektorban is új gondolkodásra sarkalja a menedzsmentet.

A magyar kerámiaipari szereplők tudatában van annak, hogy a fennmaradás és fejlődés érdekében olyan fejlesztéseket kell megvalósítaniuk, olyan technológiákat és módszereket kell alkalmazniuk, amelyek, a termelékenység növekedését és az erőforrás-fogyasztás csökkentését tekinti központi feladatául. 

Szövetségünk – amely ebben az évben ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját- a fenti kihívások közös értelmezése és a lehetőségek feltárására konferenciát szervez.

A konferencia előadói között Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mellett olyan multinacionális cégek a stratégiai ügyekkel foglalkozó munkatársait tisztelhetjük,  mint a SACMI ( It.) amely a világ legjelentősebb kerámiatechnológiai fejlesztője, vagy az  Imerys  Ceramics ( Fr. ) az egyik legnagyobb kerámiaipari alapanyag beszállítója, illetve a PWC Magyarország.

A konferenciára a hazai kerámiaipar központjában Hódmezővásárhelyen kerül sor.
Kiegészítő program keretében a délutáni órákban gyárlátogatásra is lehetőséget biztosítunk az Alföld Porcelángyárban, Imerys Tűzállóanyag Kft-nél és a Villeroy & Boch gyárakban.

Résztvevők köre:

  • hazai kerámiaipari vállalatok vezetői, középvezetői
  • kerámiaipari beszállítók
  • szakmai egyetemek ( Pannon Egyetem,KPI, MOME, Pécsi Egyetem)
  • kerámiaipari társszervezetek, egyesületek (SZTE, MÉÁSZ, Téglás Szövetség)
  • a meghívott romániai és szerbiai partner szervezetek