Interkeram - Égetés mikróban égetés, mikro, fusing, tűzzománc
Égetés mikróban

Hobbi égetés - mikrohullámú sűtőben !


A legújabb szigetelő és tűzállóanyag fejlesztéseknek köszönhetően megjelent egy használati szempontból igen egyszerű berendezés a Micro Fusing.

A kiváló szálkerámia szigetelés következtében, valamint egy speciális belső bevonat alkalmazásával- amely a mikorhullámú sűtő által létrehozott mágneses hullámokat hőenergiáva alakítja át- gyorsan magas hőfokot tudunk elérni az égetőboxban. ( "micro-kemencében" )

Ebben a dobozban a háztartási mikrohullámú sütő teljesítményétől függően - kis tömeg felfűtésével - rövid idő alatt közel 1000 celsius is elérhető.

Az égetődoboz ( mikro-kemence ) egyik előnye, hogy olyanok is tudnak otthon üveget fusingolni, ékszert készíteni, egyszerű tűzzománcokat előállítani akik nem tudnak égetőkemencére beruházni, de a különféle technikákat szívesen kipróbálnák.


Micro Fusing dobozban a teljes égetési ciklus és a lehűlési szakasz nem éri el az egy órát,

  • Olyan egyszerű mikrohullámú tűzhelyre van szükség, amely rendelkezik fokozatszabályozóval és időzítővel.
  • Teljesítményigény minimum 700 - 800 Watt között legyen, amit már a legegyszerübb, legolcsóbb mikróhullámú tűzhely is teljesít.
  • Az égetési ciklus 4- 12 percig terjed, technikától és a sütő teljesítményétől függően.
  • Az égetődoboz lehülési ideje függ a benne lévő anyag tömegétől illetve a felfűtött hőmérséklettől, de általában ez 35-40 percet igénybe vesz. A túl gyors lehűtés könnyen tönkreteheti a speciális bevonatot

Külső átmérő 17 cm, magasság:9 cm
Falvastagság: 3,5 cm
Belső hasznos átmérő: 10 cm

Szett ára: 13.560,- Ft/ db + áfa

A Micro Fusing nem tartalmaz veszélyes anyagokat, de az égetésnél használt technikák esetleg szennyezhetik a tűzhelyet.
Ez esetben ajánlott egy külön mikrohullámú tűzhelyet alkalmazni. Ha lehetséges célszerű rozsdamentes, vagy zománcozott belsőterű tűzhelyet alkalmazni.


Az alkalmazás során ügyelni kell a szükséges munka és balesetvédelmi előírásokra.

Az Micro Fusing karton dobozban kerül forgalomba, mely tartalmazza a Micro Fusing olvasztódobozt, égetési segédeszközt, hőálló kesztyűt és részletes használati utasítást
Video itt
Megrendelés és érdeklődés: info@interkeram.hu vagy 76-481-440 telefonon.
Postai utánvéttel is szállítunk!

© 2017 Interkeram Kft. | All rights reserved | www.interkeram.hu
Powered by: www.smartsoft.ro