Interkeram - Kanthal ötvözetek
Kanthal ötvözetek

  A KANTHAL ötvözetek előnyös tulajdonságai

  Magasabb hőmérséklet (levegőn mérve)
  A KANTHAL A-1 maximális hőmérséklete 1400 °C (2550 °F),  míg a      NIKROTHAL 80 maximális hőmérséklete 1200 °C (2190 °F). 


  Hosszabb élettartam:

  A KANTHAL ötvözetek élettartama 2-4-szer hosszabb, mint a NIKROTHAL ötvözeteke
(levegőn es azonos hőmérsékleten mérve). 

Magasabb felületi terhelés:
A magasabb maximális hőmérséklet es a hosszabb élettartam magasabb felületi terhelést tesz lehetővé a KANTHAL ötvözetek esetén. 

Jobb oxidációs tulajdonságok:
A KANTHAL ötvözetek felületén kialakuló aluminium-oxid (Al2O3) réteg jobban tapad a felülethez, ezáltal kevésbé szennyezi. Emellett jobban gátolja a diffuziót, jobb elektromos szigetelő es sokkal ellenállóbb a cementáló atmoszférában történő felhasználás során, mint a NIKROTHAL ötvözetek felületén keletkező dikrom-trioxid (Cr2O3). 

Kisebb fajsúly:
A KANTHAL ötvözetek fajsúlya kisebb, mint a NIKROTHAL ötvözeteke. Ez azt jelenti, hogy több azonos méretű fűtőelem készíthető azonos mennyiségű (tömegű) alapanyagból. 

Magasabb fajlagos elektromos ellenállás:
A KANTHAL ötvözetek magasabb fajlagos ellenállása lehetővé teszi, hogy nagyobb keresztmetszetű terméket válasszunk, amely növeli a fűtőelem élettartamát. Ez különösen fontos lehet a nagyon kis keresztmetszetű huzalok esetében. Ha azonos keresztmetszetet alkalmazunk, akkor jelentős megtakarítás érhető el az alapanyag mennyiségében (tömegében).

A fentieken kívül még számos előnyös tuljadonsággal rendelkeznek a Kanthal ötvözötek. Kérjen bővebb információt kollegáinktól.

© 2017 Interkeram Kft. | All rights reserved | www.interkeram.hu
Powered by: www.smartsoft.ro