Interkeram
Az első 40 év az agyag kolostorában
Vissza

Az első 40 év az agyag kolostorában

2017-07-26

Probstner János több mint 40 éve indított útjára a Nemzetközi Kerámia Stúdiót. Ez az egész évben folyamatosan működő alkotótér – nemzetközileg kiemelkedően az országbanegyedülállóan  -  szellemileg és technikailag inspiratív hátteret  biztosít a művészek számára.  Mára a kerámia művészet  minden befutott és pályája kezdetén lévő alkotója jól ismeri a Nemzetközi Kerámia Stúdió és benne Kecskemét nevét.
Ezen évforduló jegyében augusztus elejétől egy  mind szakmailag mind különlegességekben bővelkedő rendezvényfolyam veszi kezdetét a Nemzetközi Kerámia Stúdió első 40 éve címmel.

Augusztus 3-án kezdődik az a Kerámia Szimpózium,  amelyen 18  különböző nemzetiségű -  cseh, egyesült államok, japán, lengyel, lett, magyar, ukrán, orosz, román, szerb  -  keramikus vesz részt, kihasználva a  Stúdió valamennyi szellemi és technikai lehetőségét. 

Augusztus 17-én nyílik a Vigadó Galériában a Nemzetközi Kerámia Stúdió Gyűjteményének kiállítása. A  kiállítás bemutatja a „nomád nemzedék” korai időszakától a digitális design koráig tartó és állandóan megújuló  impresszív kerámiaművészet gyűjteményt mintegy emlékeztetőül szolgálva a történelem különböző korszakainak. Ezzel is tisztelegve az intézmény magyar kultúrában, valamint a nemzetközi kerámiaművészetben betöltött meghatározó szerepe előtt. 

Mind a hazai és nemzetközi, illetve szakmai és az érdeklődő közönség számára elérhetően Kecskeméti Kerámia Napok néven szeptember 1-3 között előadások,kiállítások nyílt szimpóziumi napok és vásár veszi kezdetét.
Az eseménysorozat újabb állomása  szeptember 3.án  Kecskeméten az V. Nemzetközi Szilikátművészeti Triennálé  Díjátadó ünnepsége és  megnyitója. A nagy nemzetköizi érdeklődésre számot tartott esemény, melyet az Egyensúly témája köré építve hirdetett meg a 80-as évek Országos Szilikátipari Formatervezési Triennáléinak hagyományaira alapozva a  Kortárs Művészeti Alapítvány. Ugyancsak ezen a napon az előző évek szokásához híven az előző triennálé fődíjasának -  ez esetben  Irina Razumovskayának -  az egyéni kiállítása megnyitója követi.

© 2017 Interkeram Kft. | All rights reserved | www.interkeram.hu
Powered by: www.smartsoft.ro