Interkeram
5 millió EUR kemence fejlesztésre
Vissza

5 millió EUR kemence fejlesztésre

2016-12-01

Az EU 5 millió eurós támogatásával elindult az a energia hatékony innovatív program, amely ipari égetőkemencék fejlesztését célozza meg. A támogatást a Horizont 2020 kutatási és innovációs forrásból finanszírozzák.

A DREAM (Design for Resource and Energy efficiency in cerAMicKilns ) projektnek elnevezett kutatatás keretében az erőforrás- és energiahatékonyság kerámia kemencék és az ezekhez kapcsolódó technológiák innovatív technológiák fejlesztését tűzték ki célul. A következő három évben egy olyan új technológiával gyártott kemence tervezése és készítése/tesztelése a feladat, amely jelentősen kevesebb energiával és szennyezőanyag kibocsátással rendelkezik, valamint alkalmas lehet a bioüzemanyagok fogadására és a hulladék hők nagyfokú hasznosítására is. A megfogalmazott cél a 20 % -os energia, 20 % os működési költség és 30 %-os kibocsátás csökkentés. Mindez együtt kell hogy járjon a költségek gyorsabb megtérülésével is.

A projektben tizenegy, világszerte ismert  európai gyártó és tervező cég vesz részt a SACMI és a CRIT - olasz cégek gesztorságával

A hír további része itt

© 2017 Interkeram Kft. | All rights reserved | www.interkeram.hu
Powered by: www.smartsoft.ro