Az áprilistól beadható új pályázaton vidéki mikrovállalkozások nem mezőgazdasági tevékenységeinek beindítására és fejlesztésére igényelhető vissza nem térítendő támogatás, legfeljebb 160 000 euró (mintegy 50 millió forint) összegig.  A támogatási intenzitás a projekt megvalósulási helyétől függően elérheti a 70 százalékot. A pályázat keretében falusi turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése, nem mezőgazdasági termék-, szolgáltatás- és technológiafejlesztés, továbbá műhely, bemutató tér és interaktív bemutatókhoz szükséges fejlesztések valósíthatók meg.

Ez a pályázat a már 2016. novemberében megjelent és sokszorosan túligényelt 100%-os támogatású pályázathoz hasonló feltételekkel jelent meg.  Az egyik legfőbb különbség ennek a pályázati felhívásnak a javára a keretének nagysága.  Bár a támogatás nem 100%-os, csak maximum 70%, de az abszolút értéken nem 12 M Ft, hanem akár 50 M Ft is lehet és a rendelkezésre álló keret többszörösen nagyobb mint a korábbi pályázatnál, így anyerési esélyek is lénygesen nagyobbak. A nem 100%-os támogatás is jelentős szűrő, azoknak, akiknek nincsen önerejük, nem érdemes pályázniuk.  Várhatóan tehát egy szűkesbb kör fog pályázni.  Életképes üzleti tervekkel érdemes belevágni és előkészíteni még időben a pályázatokat erre a felhívásra.

A pályázók 2017. április 3-tól nyújthatják be kérelmüket a Miniszterelnökség honlapján. Az első értékelési szakasz 2017. május 3-ig tart, az értékelési határnapokig benyújtott projekteket együttesen bírálják el.

A pályázat itt érhető el